logoenterwipsmall02
Khusus untuk usahawan yang nak manfaatkan medium Online

"Bisnes sangkut? Iklan selalu rugi? Keliru? Buntu? MENTORING + COACHING Untuk BOOST dan ACCELERATE Bisnes Anda Secepat Mungkin!"

Ubat 'masalah' bisnes online anda ada di sini

Konvensyen Usahawan Online (eNTERWIP) khusus untuk bantu anda!

  • 21 Oktober 2017
  • Menara Sri Wilayah
  • Putrajaya
  • 8.30AM - 6.00PM
Bila cakap tentang 'Internet Marketing' ni banyak yang 'excited'. Dengar cerita boleh buat ribuan sampai jutaan ringgit dengan mudah. Gedik-gedik duduk di rumah ja boleh dapat duit dengan mudah. Itu impian, tak salah berimpian. Tapi bagaimana nak sampai kepada impian tu?

Maka muncullah offer-offer ke'haibat'an yang sememangnya "HYPE da SUPER"

Memang betul anda boleh buat duit dengan hanya pakai baju tidur atau berkain pelikat ja kat rumah. Tapi setelah anda belajar dengan betul, buat cara betul. Nak kaya 'overnight' ni jangan mudah percaya dan jauhi janji-janji pelik ni.

Ni fakta serius ya. Ramai yang terkena. Orang-orang baru kita fahamlah mereka terkena sebab kurang pengalaman. Nak cepat kaya. Tapi orang lama yang dah ada pengalaman pun terkena juga. Sebabnya mudah, tak sabar nak kaya dan nak dapat result yang 'super pantas'.

Meh sini nak bagitahu anda. Istilah 'BISNES INTERNET' ni ramai yang salah faham. Fahaman yang betulnya adalah, ianya sama sahaja seperti aktiviti bisnes offline yang biasa. Cuma ianya menggunakan medium internet sebagai medium untuk dapatkan pelanggan dan promosi bisnes itu.

Lupakan benda-benda macam pelaburan internet. Jauhi benda ini.
Guna medium ONLINE ini untuk jana pendapatan cara yang betul. 5 perkara ini adalah aktiviti bisnes yang anda boleh ambil advantage online;

Fokus kepada Cari PROSPEK

Kenal siapa bakal pelanggan anda dan cari mereka di medium online. Buat homework mengenal pelanggan. Jadi anda tak akan putus bakal pelanggan. Anda tahu di mana mereka berkumpul!

Fokus kepada Cari AGEN

Kembangkan channel promosi anda. Biar lebih ramai yang bantu promosikan produk anda.Ramai yang nak cari duit lebih di internet. Tawarkan peluang buat komisen kepada mereka dengan menjadi agen anda!

Fokus kepada Bina BRANDING

Biar brand bisnes anda berkembang baik melalui reputasi baik di online. Testimoni, cara guna, manfaat produk anda merata-rata di online

Fokus kepada HEBAHAN

Promosi dan perkongsian yang menyeluruh. Gunakan pelbagai platform dan medium untuk sampaikan maklumat kepada prospek dan pelanggan anda

Fokus kepada VISIBILITI

Tingkatkan visibiliti bisne anda. Biar orang nampak ianya di merata-rata. Di Instagram nampak, di Facebook, nampak di Google nampak, di Yputube nampak dan pelbagai lagi. Ianya akan berikan booster kepada bisnes anda
Itu sahaja CORE aktiviti yang anda boleh kembangkan bisnes anda secara online.

eNTERWIP Konvensyen Usahawan Online

Program ini adalah program tahunan yang Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM) jalankan sejak tahun 2015. Lebih 14,000 usahawan mendapat manfaat dari program ini. Kita kumpulkan usahawan dan bakal usahawan untuk program bersama mentor-mentor terpilih terdiri daripada mereka yang dah berjaya dalam bisnes menggunakan medium online.
speakers
spek
stage
unspecified
14445228_1075734375857302_3599628459352319377_o
fff

Siapa Wajib Hadir?

Untuk yang betul-betul serius nak berjaya dalam bisnes, program ini disusun untuk anda. Wajib kena hadir jika;
  • Anda yang ada perniagaan kecil sederhana
  • Anda yang nak ONLINE kan bisnes OFFLINE
  • Anda yang dah buat bisnes online tapi sangkut
  • Anda yang perlu khidmat nasihat untuk kembangkan bisnes anda
  • Anda yang ingin mengetahui peluang perniagaan online
  • Anda yang perlukan suntikan motivasi perniagaan
  • Anda yang ingin kembangkan rangkaian perniagaan
  • Anda yang perlukan sokongan perniagaan
PUIM alu-alukan kedatangan anda. Anggap ini jemputan khas untuk kejayaan anda!

eNTERWIP2015 & eNTERWIP2016 Super Success!

Tahun 2015 di MATRADE (1 hari)
Kita ambil konsep Talk + Breakout classes. Main talk di dewan besar sebelah pagi dan sesi petang kita buat Parallel Breakout (8 tajuk berjalan serentak)

Tahun 2016 di PWTC (2 hari)
Kita gabungkan konsep tahun 2015 dengan tambahan sesi Bengkel (4 jam), klinik usahawan dan beberapa mini program lain.

Kedua-dua tahun ini memberikan impak yang sangat besar kepada industri pemasaran internet Malaysia. Dari segi kemeriahan, dari aspek pencapaian, dari sudut OUTPUT dan OUTCOME semuanya meletakkan peniaga internet pada satu tahap yang lebih tinggi.

Kini lebih banyak program dianjurkan oleh individu, pihak swasta untuk bantu usahawan bergerak lebih laju. Anda semua boleh pilih. Gunakan 'benchmark' eNTERWIP 2015 dan 2016 sebagai penilaian. Buat 'due-diligence' anda sendiri. Pilih yang betul dan yang mampu berikan apa yang anda perlukan dalam bisnes.
logoenterwipsmall02

eNTERWIP2017 - The NEW FORMAT!

Untuk tahun 2017, eNTERWIP ambil pendekatan yang lebih holistik. Kita guna konsep baru yang lebih fokus kepada OUTPUT dan OUTCOME setiap peserta. Abaikan jumlah peserta. Program ini dah capai lebih 14,000 peserta. Jadi kali ini kita nak lebih fokus kepada SETIAP PESERTA.

SMALL GROUP. Hanya untuk 500 orang peserta sahaja. Konsep ini digunapakai

MENTORING + COACHING

Ianya umpama sesi 'klinik' seperti yang kita dah buat semasa eNTERWIP2016. Anda terus berjumpa dengan mentor 1-to-1 untuk selesaikan masalah anda secara spesifik. Lihat gambar kenangan sesi tahun lalu
14589790_10210330765496475_5961638943215011180_o
14567444_10210324942230897_5845756477838786781_o
14567370_10210324945870988_5986361258241231403_o
14566371_10210324943910939_7732835400742672260_o
14556553_10210324946310999_6484288959058404228_o
14543949_10210324941150870_8633027582126914307_o
14542330_10210324944550955_7468866787219100874_o
14543855_10210330766896510_4668593044323460411_o
14380061_10210324943590931_451358676957834961_o
14380058_10210330764936461_6195146637193471234_o
14468425_10210324943350925_3039889529622315540_o
rajakamil

Skop Mentorship

  • Copywriting
  • Facebook Ads
  • Google Ads
  • Email Marketing
  • Pengiklanan General
  • Social Media Marketing
  • Jualan Produk Online
  • Offline masuk Online
  • Online Business Planning
  • Intellectual Property
  • Pembungkusan dan Penghantaran

Apa yang Akan Berlaku Nanti?

Hanya ada 2 sahaja sesi talk, yang lain adalah sesi MENTORING + COACHING

Apa yang akan berlaku?

Semasa pendaftaran anda akan diberikan 1 helai kertas yang mengandungi soalan untuk kenal pasti masalah dan keperluan anda. Anda akan isi kertas ini dan faham keperluan anda.

Selepas itu barisan mentor dan coach akan diperkenalkan di atas pentas. Anda kenal pasti siapa yang anda perlukan untuk bantu keperluan anda.

Semasa sesi MENTORING anda terus pergi berjumpa mentor berkaitan dan berikan kertas yang telah anda isi. Mereka akan bantu berikan 'insight' atas pengalaman mereka. Ceritakan masalah anda, mereka akan bantu anda.

Sesi ini akan berlangsung dalam dewan. Anda bebas pilih mentor yang anda nak dengar daripadanya. Jika anda tak dapat kenalpasti siapa yang anda patut jumpa, mentor ini akan bantu salurkan anda kepada mentor yang sesuai. Jumpa sahaja siapa sahaja terlebih dahulu.

Sesi ini lebih intense. Anda seolah dapat 'small group coaching'. Kenalpasti masalah anda dan dapatkan solusi anda di program ini.

Langkah 1

  • Isi profiling anda

Langkah 2

  • Kenal pasti mentor

Langkah 3

  • Mula diskusi!

Langkah 4

  • Next Mentor!
Setelah selesai sesi bersama mentor, kita harap selesai 1 masalah dan keperluan anda. Teruskan untuk selesaikan NEXT PROBLEM anda dengan mentor yang lain pula. Mereka siap sedia untuk bantu anda. Setiap mentor ada spesifik bidang yang kita dah kenalpasti untuk memudahkan anda. Seorang mentor akan fokus kepada spesifik bidang sahaja. Jadi anda ada peluang bertemu sebanyak mungkin mentor yang boleh

Satu advantage untuk anda. Bukan senang nak jumpa personal seperti ini dengan semua mentor-mentor ini. Jika anda tiada masalah dan baru bermula, boleh terus join diskusi rakan-rakan yang lain sambil pasang telinga untuk ambil manfaat!
Program ini untuk anda GROW dan ACCELERATE bisnes anda.
  • dengar terus pandangan spesifik untuk bisnes anda
  • selesaikan masalah pemasaran bisnes anda
  • cari jalan keluar untuk BOOST bisnes anda
  • dapatkan network yang tepat
  • dapatkan mentor yang boleh bantu
  • shortcut kegagalan. Tak perlu lalui jalan yang dah gagalkan mentor dulu.

Tentatif Program

time

Kenapa Anda Kena Hadir?

Jika anda usahawan sebenar, antara tempat yang anda kena selalu join adalah tempat berkumpulnya usahawan yang 'sekepala' dengan anda. Sukar nak cari program-program networking yang melibatkan majoriti usahawan online. Di PUIM, anda akan merasai aura usahawan online ini melalui program ini

Anda kena buat keputusan untuk hadir kali ini.
  • Selesai terus masalah bisnes anda dari pandangan mentor yang dah ada pengalaman
  • Jumpa rakan usahawan. Mungkin ada yang bakal jadi rakan bisnes anda?
  • Mungkin anda akan berjumpa rakan-rakan agen yang akan bantu lebatkan sales anda?
  • Dapat aura usahawan-usahawan yang berjaya. Ambil pengalaman mereka!
  • Tahu bagaimana PUIM boleh bantu bisnes anda
  • Hubung bisnes anda dengan PUIM untuk PUIM bawa ke satu tahap yang lebih tinggi
PUIM jemput anda untuk hadir ke program ini jika anda betul-betul serius nak buat keuntungan besar dalam bisnes anda menggunakan medium ONLINE
Fanpage_Enterwip2017

Untuk bisnes anda berkembang, kami jemput anda!

RM50/pax (datang seorang)
RM30/pax (datang bertiga)

Email pengesahan akan dikeluarkan selepas pembayaran disahkan. Mohon print untuk kegunaan semasa pendaftaran. Masukkan nombor telefon dan email yang selalu digunakan kerana anda akan diberikan beberapa maklumat sebelum sesi eNTERWIP pada 21 OKTOBER 2017 ini. Jumpa di sana!
© 2017 - Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM) - All Rights Reserved